Mediji: Amerika razmatra povlačenje trupa sa Kosmeta

Prištinska Gazeta ekspres piše da SAD razmatraju mogućnost povlačenja svojih trupa s KiM ukoliko Priština ne ukine takse na robu iz Srbije.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.02.2020.

19:18

Mediji: Amerika razmatra povlačenje trupa sa Kosmeta
EPA/Sandor Ujvari HUNGARY OUT

Prema navodima lista, koje prenosi Kosovo onlajn, ambasador SAD u Prištini Filip Kosnet rekao je kosovskom premijeru Aljbinu Kurtiju da njegova zemlja razmatra takvu mogućnost, a to je, piše Gazeta, do sada najozbiljnija američka pretnja Kosovu.

List podseća da se pre nekoliko meseci spekulisalo da Amerikanci razmatraju uklanjanje kampa Bondstil sa KiM ukoliko političko rukovodstvo nastavi da se ne pokorava zahtevima međunarodnog faktora za ukidanje takse, ali te informacije nikada nisu potvrđene.

Takođe, list podseća da su Aljbin Kurti i predsednica kosovskog parlamenta Vjosa Osmani, kao kandidati za premijera na izborima 6. oktobra, obećali da će ukinuti porez i zameniti ga širokim merama reciprociteta sa Srbijom, ali konstatuje da za sada još nisu krenuli u tom pravcu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: