Kurti: Projekat promene granica je propao, ali...

Aljbin Kurti kaže da je projekat razmene teritorija i promene granica na kosovskoj teritoriji u okviru dijaloga sa Beogradom propao, ali da ta ideja nije mrtva.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 20.02.2020.

11:27

Kurti: Projekat promene granica je propao, ali...
Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

U intervjuu za Zidojče Cajtung, Kurti upozorava da zbog toga Priština mora biti oprezna, jer bi takve odluke, kako kaže, otvorile "Pandorinu kutiju".

Tvrdi da nije protiv dijaloga sa Beogradom, ali bi se, prema njegovim rečima, taj proces morao zasnivati na jasnim principima, koji su obavezujući za "obe strane".

"Srbija mora prihvatiti stvarnost: Kosovo je nezavisna država. I ne možemo se vratiti u Miloševićevo vreme. Što pre to prihvate, bolje je za obe strane", rekao je Kurti.

Na pitanje o ideji o pridruživanju kosovske teritorije Albaniji, Kurti kaže da bi odluku o tome trebalo da donesu građani na referendumu u, kako je naveo, "obe države" i da bi "sve trebalo da se odvija mirno, demokratski i transparentno".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: