Đurić o Grenelu: Videćemo

Marko Đurić ocenio da je postavljanje Ričarda Grenela na čelo obaveštajnih službi važna vest, a da će se tek videti kako će se to odraziti na Beograd i Prištinu

Izvor: B92

Četvrtak, 20.02.2020.

10:45

Đurić o Grenelu: Videćemo
Foto: Tanjug / Sava Radovanoviæ/ bb

Drugim rečima, trebalo bi tek da se vidi da li će specijalniizaslanik američkog predsednika Donalda Trampa ostati na toj funkciji ili će to biti neko drugi.

Direktor Kancelarije za KiM je kazao da razgovori koje je srpski tim vodio sa Grenelom nisu bili laki, ali da je on u tom posredovanju imao pragmatičan stav koji je doveo do rezultata - potpisivanje pisma o namerama za otvaranje železničkog saobraćaja i izgradnje auto-puta koji će povezati Beograd i Prištinu, kao i obnavljanje avio-linije. "Čestitam Grenelu na novoj poziciji. Reč je o poziciji koja znači da je on sada koordinator 17 obaveštajnih službi i da upravlja budžetom od 56 milijardi dolara, kao i da je osoba zadužena za dnevni brifing predsednika SAD. Nadam se da je ono što je Grenel postigao u razgovorima Beograda i Prištine doprinelo njegovoj sadašnjoj funkciji", rekao je Đurić za TV Hepi.

Prema njegovim rečima, Grenel je iskreni američki patriota koji se bori za interese svoje zemlje, ali je na funkciji pregovarača gledao da pomogne boljem infrastrukturnom povezivanju, što, ističe Đurić, nije bilo u suprotnosti sa srpskim interesima.

"Nama je bilo u interesu da se izgradi auto-put i da se bolje povežu srpske opštine na KiM sa centralnom Srbijom, da se obnovi železnička linija, nama je u interesu da se ukinu takse, na čemu Grenel, takodje, insistira", podvukao je Đurić.

Kaže da je predsednik Aleksandar Vučić nekoliko meseci ranije, kada, navodi, mnogi u svetu nisu videli političku težinu Ričarda Grenela, uvideo da je reč o jednom od najbližih ljudi od povrenja Donalda Trampa.

Zbog toga je, dodaje Đurić, Vučić celom srpskom timu za pregovore dao smernicu da sa Grenelom napravi dobru i kvalitetnu realaciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: