"Trampokrata" Blagojević, oglasio se i Tramp

Ja sam "trampokrata" i da imam mogućnost da glasam, glasao bih za Trampa, izjavio je danas bivši guverner Ilinoisa Rod Blagojević.

Izvor: Tanjug
Podeli
Getty Images / Pete Marovich
Getty Images / Pete Marovich

Pročitajte još:

Tramp smanjio zatvorsku kaznu Rodu Blagojeviću

"Pobeleo" Blagojević, izašao iz zatvora: Hvala Trampu i Bogu FOTO

"Želimo da izrazimo najdublju i večnu zahvalnost predsedniku Trampu. Nije morao to da uradi. To je čin dobrote", rekao je Blagojević ispred svoje porodične kuće u Čikagu, na kojoj je bio okačen veliki natpis "Hvala, gospodine predsedniče".

On nije odgovarao na direktna pitanja, ali je neprestano tapkao maramicom posekotinu na bradi. Zbog toga se izvinio novinarima objasnivši: "Mnogo je vremena prošlo od kada sam se brijao normalnim brijačem".

Blagojević (63), bivši demokratski guverner Ilinoisa, izašao je juče iz zatvora u Koloradu, gde je odslužio osam godina zatvorske kazne od 14, na koliko je bio osuđen zbog političke korupcije.

On je pomilovan četiri godine pre nego što bi imao pravo na uslovnu slobodu 2024. godine.

Na teret mu se, pored ostalog, stavlja da je pokušao da proda mesto u Senatu koje je ostalo upražnjeno odlaskom Baraka Obame.

Tramp je pomilovao Blagojevića ocenivši da je ta kazna "smešna". On je na svom profilu na Tviteru napisao da Rod Blagojević nije prodao mesto u Senatu.

strana 1 od 553 idi na stranu