Kurti ukida takse? VIDEO

Premijer tzv. Kosova Kurti izjavio je da će već danas analizirati preporuke, a potom doneti odluku o ukidanju sto odsto uvećanih taksa na proizvode iz Srbije.

Izvor: Tanjug

Sreda, 19.02.2020.

11:37

Kurti ukida takse? VIDEO
Foto: EPA-EFE / Valdrin Xhemaj

Kako je rekao, to će učiniti uz mere reciprociteta koje će imati za cilj zaštitu lokalnih proizvođača, prenela je prištinska Koha.

Portal Kosovo onlajn preneo je, međutim, precizniju najavu da je Kurti rekao da će takse uskoro biti zamenjene recipročnim merama radi zaštite lokalnih proizvođača. Medij takođe prenosi da je taksa na srpsku robu odluka koju je donela prethodna vlada.

Kurti je, kako Tanjug prenosi izveštavanje Kohe, na drugoj konvenciji kosovskih proizvođača govorio o važnosti lokalnih proizvođača i istakao da su oni stub kosovskog društva i ekonomije.

"Nismo za takse kao kaznenu meru prema potrošačima, već za reciprocitet kao zaštitu proizvođača. Proizvodi proizvedeni na Kosovu koji podležu nelojalnoj praksi i konkurenciji biće zaštićeni", rekao je Kurti i dodao da će već danas analizirati preporuke i doneti odluku o ukidanju taksa i uspostavljanju recipročnih mera.

Kurti je, kako se navodi, rekao da je "Kosovo nezavisna i suverena država i da će se tako i ponašati".

Govoreći o projektu "mini-Šengen", Kurti je rekao da, kada je o trgovini reč, Priština ima samo jedan interes i da je to potpuna saradnja sa Albanijom.

Dodao je da se "mini-Šengenu" protive i šefovi kluba kosovskih proizvođača.

Izvršni direktor Kluba kosovskih proizvođača Astrit Pandža govorio je o brendu i kampanji ovog kluba za "Made in Kosovo".

"Veoma smo zainteresovani da nastavimo ovu kampanju, jer su proizvodi napravljeni na Kosovu kvalitetni", rekao je.

Rekao je kako se proizvođači protive "mini-Šengenu", a što se tarife tiče, dodao je da su stavovi tog udruženja već poznati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: