Amerika ima plan za brzo rešenje pitanja Kosova? Javio se Grenel FOTO

Specijalni izaslanik predsednika SAD za dijalog Beograda i Prištine na "Tviteru" demantovao postojanje američkog plana za "brzo rešavanje" kosovskog pitanja.

Izvor: RTS

Sreda, 19.02.2020.

10:10

Amerika ima plan za brzo rešenje pitanja Kosova? Javio se Grenel FOTO
Foto: Tanjug, Dragan Kujundžiæ

Ričard Grenel je na Tviteru napisao da su navodi portala EU obzervera o tome da Sjedinjene Države promovišu ideju "brzog rešenja" kosovskog pitanja – lažna vest.

"Ja sam za ono što se dogovore dve strane – fokusiran sam na ekonomski razvoj, a ne na politiku", napisao je specijalni izaslanik predsednika SAD reagujući na navode EU obzervera, preneo je RTS.

EU obzerver je u pomenutom tekstu naveo da su SAD "i dalje otvorene za razmenu teritorija između Kosova i Srbije", iako se Nemačka protivi toj ideji.

Portal u tekstu citira i specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan Metjua Palmera, koji je rekao da je "na stranama da utvrde parametre dijaloga".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: