Amerika ima plan za brzo rešenje pitanja Kosova? Javio se Grenel FOTO

Specijalni izaslanik predsednika SAD za dijalog Beograda i Prištine na "Tviteru" demantovao postojanje američkog plana za "brzo rešavanje" kosovskog pitanja.

Izvor: B92

Sreda, 19.02.2020.

10:10

Amerika ima plan za brzo rešenje pitanja Kosova? Javio se Grenel FOTO
Foto: Tanjug, Dragan Kujundžiæ

Ričard Grenel je na Tviteru napisao da su navodi portala EU obzervera o tome da Sjedinjene Države promovišu ideju "brzog rešenja" kosovskog pitanja – lažna vest.

"Ja sam za ono što se dogovore dve strane – fokusiran sam na ekonomski razvoj, a ne na politiku", napisao je specijalni izaslanik predsednika SAD reagujući na navode EU obzervera, preneo je RTS.

EU obzerver je u pomenutom tekstu naveo da su SAD "i dalje otvorene za razmenu teritorija između Kosova i Srbije", iako se Nemačka protivi toj ideji.

Portal u tekstu citira i specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan Metjua Palmera, koji je rekao da je "na stranama da utvrde parametre dijaloga".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: