"Organizovana šovinistička mržnja prema Albaniji"

Premijer Albanije podržao kosovskog akademika Redžepa Ćosju koji je na svom Fejsbuk nalogu napisao da neki prištinski mediji propagiraju mržnju prema Albaniji.

Izvor: Tanjug

Sreda, 19.02.2020.

08:45

Foto: EPA-EFE/ MARTIN DIVISEK

Taj stav Edi Rama je, kako je naveo na svom Fejsbuk nalogu, morao da podeli s pratiocima.

On je te koje pominje Ćosja nazvao "grupom sa lažnim atributima patriota i mislilaca", a u stvari su oni, smatra, "osobe bez vere, baš takvi kako ih pokazuje sa jednom bolnom jasnoćom Ćosja u njegovom tekstu".

Rama se, međutim ne slaže s Ćosjom da "organizovana šovinistička mržnja prema Albaniji" može da ima samo posledice na odnose dveju albanskih država, već tvrdi da je ona "svojom vulgarnošću, klevetama i kratkovidnošću počela da nanosi štetu i samom Kosovu".

Kosovski akademik Redžep Ćosja napisao je na Fejsbuku da "svi koji su očajnički želeli raspad albanske države nisu propagirali to tako otvoreno, tako javno i sa toliko šovinističke mržnje prema Albaniji, koliko se to u nekim prištinskim medijima propagira".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: