"Dejton nije jelovnik da iz njega uzimate ono što vam odgovara" VIDEO

Bošnjački član Predsedništva BiH Šefik Džaferović prokomentarisao je današnja dešavanja u Republici Srpskoj.

Izvor: B92
Podeli

Pročitajte još:

Dodik: Preglasan sam

"Ne mogu da se raspravljam sa Dodikovim besnim glistama"

"Ukoliko ima imalo morala, neka podnese ostavku" VIDEO

Bošnjački član Predsedništva BiH upozorio je srpske predstavnike "da dobro paze šta rade".

"Ja mogu samo da još jednom pozovem, pre svega političke predstavnike srpskog naroda iz Republike Srpske, da dobro paze šta rade na čelu sa gospodinom Dodikom, da dobro čuvaju Dejtonski sporazum, da poštuju Dejtonski mirovni sporazum i to sve tačke od prve do poslednje. Jer Dejton nije jelovnik da iz njega uzimate ono što vam odgovara, a odbacujete ono što vam ne odgovara", rekao je Džaferović.

Naime, danas je najpre Dodik rekao da je pokušao da predloži izmenjeni dnevni red u nameri da se uvrsti tačka kojom bi se utvrđivala odgovornost predsedavajućeg Predsedništva BiH Željka Komšića, zato što je izmanipulisao predsednika Evropskog suda za ljudska prava i javnost BiH i prekršio Ustav BiH u vezi sa imenovanjem novih sudija Ustavnog suda

Dodik je Komšiću je poručio da bi bilo pristojno, ako ima imalo moralnog dostojanstva i ukoliko mu je stalo da države BiH, da podnese ostavku.

Komšić je odgovorio kako s "detetom nema problema koje ima s Miloradom Dodikom" , kao i da "ne može raspravljati s njegovim besnim glistama".

strana 1 od 173 idi na stranu