Načelnik Generalštaba: Nema mesta u Vojsci Crne Gore za onog ko brani crkvu od zakona

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore Dragutin Dakić smatra da u Vojsci Crne Gore nema mesta za onoga ko misli da treba da brani crkvu od zakona.

Izvor: B92

Sreda, 19.02.2020.

20:14

Načelnik Generalštaba: Nema mesta u Vojsci Crne Gore za onog ko brani crkvu od zakona
EPA/BORIS PEJOVIC

On kaže da se od vojnika očekuje da brani državu u skladu sa zakonima i Ustavom

On je naveo da vojnicima niko ne zabranjuje da praktikuju veru "na način kako se to obavlja", ali da je nedopustivo njihovo učešće na protestima na kojima, kako smatra, ima vidljivih primesa politike i "na kojima se mogu videti samo zastave druge države".

"Posebno je nedopustivo kada se najavljuju "postrojavanja ratnih drugova", a Crna Gora i nacionalni Crnogorci nipodaštavaju, vredjaju i satanizuju, kazao je Dakić, na pitanje podgoričke televizije Vijesti.

On tvrdi da Novosti, koje su pisale o zabrani učešća u litijama, "nastavljaju agresivnu kampanju dezinformisanja", a iz teksta demantuje samo datum održavanja kolegijuma, na kojem je, prema pisanju lista, 6. februara navodno zabranio vojnicima da učestvuju na litijama i zapretio disciplinskim postupcima i isključenjem iz službe onima koji to ne budu poštovali.

"Kolegijum načelnika Generalštaba nije održan 6. februara, pa informacija koju je objavio taj portal nije tačna. U sklopu redovnog obilaska jedinica, kao što je javnost pravovremeno obaveštena, 22.01, 29.01. i 07.02. informisao sam vojnike o aktuelnoj situaciji u državi", kazao je Dakić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: