Ambasador SAD u BiH: Očekujemo isključivo poštovanje Dejtonskog sporazuma

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Erik Nelson sastao se, drugi put za sedam dana, sa članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA/ ANDREJ CUKIC
EPA/ ANDREJ CUKIC

Nelson je Dodiku saopštio da SAD ne očekuju ništa drugo sem potpunog poštovanja Dejtonskog sporazuma i teritorijalnog integriteta i suvereniteta BiH, saopštila je Ambasada SAD u BiH.

"25 godina Amerika je važan partner Bosni i Hercegovini. U potpunosti podržavamo prosperitet, stabilnost i mir za ovu zemlju. Radnje koje to podrivaju snosiće prave posledice", rekao je Nelson, prenosi sarajevski portal Kliks.

Nelson se sa Dodikom sastao u poslepodnevnim satima, nakon sednice Predsedništva BiH. Ambasada je ranije danas saopštila da ne može da komentariše pitanje agencije Srna o izjavi premijera Federacije BiH Fadila Novalića, koji je poručio da FBiH neće učestvovati u bilo kakvim razgovorima koji se odnose na definisanje granične linije među entitetima, porenosi portal RTRS.

Iz Ambasade SAD nisu odgovorili ni na pitanje da li će eventualno biti nekih sankcija prema federalnim političarima zbog neizvršavanja ove dejtonske obaveze u skladu sa Aneksom dva Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH.

strana 1 od 173 idi na stranu