"Ukoliko ima imalo morala, neka podnese ostavku" VIDEO

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik pozvao je hrvatskog kolegu Željka Komšića da podnese ostavku.

Izvor: Tanjug

Sreda, 19.02.2020.

16:11

Foto: Tanjug / Rade Preliæ

On je zatražio Komšićevu ostavku zbog toga što je, kako je rekao, izmaniplisao javnost u vezi s imenovanjem stranog sudije Ustavnog suda BiH.

Dodik je, na konferenciji za novinare nakon sednice Predsedništva BiH, na kojoj je bio preglasan od preostala dva člana po svim tačkama dnevnog reda, ukazao da je Komšić prekršio ustavne odredbe i morao je, kazao je, da se konsultuje s druga dva člana Predsedništva.

"Svesno je obmanuo predstavnika Evropskog suda za ljudska prava. Moj cilj je da se utvrdi odgovornost. Ukoliko ima imalo morala, neka podnese ostavku", rekao je Dodik.

Dodao je da će Komšić, ako misli da može kršiti Ustav, morati da se suoči sa onima koji će ga braniti.

Istakao je da je sednica Predsedništva brzo završena, jer je on, s obzirom na zaključke NSRS, glasao protiv dnevnog reda sednice.

Dodao je da je glasao protiv zapisnika, dnevnog reda i svih predloženih tačaka, ali da je na svemu tome preglasan.

"Ukoliko se tehnički organizujemo, sutra ili preksutra ćemo predati u Predstavnički dom Predlog zakona o prestanku mandata stranih sudija i postavljanju domaćih sudija u Ustavni sud BiH", izjavio je Dodik.

Ako mislite da je problem Milorad Dodik, izvolite, rekao je srpski član Predsedništva i istakao da se u ovom slučaju, kako je rekao, digao narod.

"Kao i zvanične institucije Republike Srpske. Pozivam na dijalog, da se raspravlja o našem predlogu koji će uskoro doći", rekao je.

Jedino kod nas nema straha, istakao je dodao da Republika Srpska radi legitimno i u skladu sa Ustavom svoj posao.

"Ništa nisam drugačije učinio. Nije onako kako Bakir poručuje: 'Eto, Srbi sa stola uzmu ono što im odgovara, a ono što im nije po ukusu ostave'. Nije tačno, i to je još jedna podvala Bakira Izetbegovića", jasan je bio Dodik.

Naglasio je da je Ustavni sud BiH okupacijski sud za Srbe.

"Zašto tražimo odlazak stranih sudija iz BiH? Zato što donose političke odluke. Zato što rade isključivo u interesu Bošnjaka. Želimo samo da se poštuje pravo iz Ustava", naveo je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: