"Ne mogu da se raspravljam sa Dodikovim besnim glistama"

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić oglasio se povodom poziva člana Predsedništva Milorada Dodika da podnese ostavku.

Izvor: klix.ba
Podeli
EPA/ FEHIM DEMIR
EPA/ FEHIM DEMIR

Kako je Komšić rekao novinarima okupljenim ispred zgrade Predsedništva u Sarajevu, on ima razumevanja za njega u određenim situacijama, ali o ovome neće raspravljati.

On je dodao kako s "detetom nema problema koje ima s Miloradom Dodikom".

"Mogu imati razumevanja za njegova stanja, ali ne mogu raspravljati s njegovim besnim glistama. To što se njemu ne sviđa što sam ja u Predsedništvu, moraće da se strpi još dve godine", rekao je Komšić.

Dodik smatra da je Komšić izmanipulisao Evropski sud za ljudska prava i javnost tako što je dokument vezan za novu sudiju Ustavnog suda BiH iz Nemačke navodno sakrio i dostavio odgovor bez konsultacija s druga dva člana Predsedništva BiH.

Predsedavajući je nekoliko puta kazao kako je Dodik zapravo ponesen svojim interpretacijama Ustava BiH i zakona te da se tako ne može raditi. Komšić je rekao da je dokument o sutdiji bio dostupan.

"Ako neko misli da je neko ovde naivan i ako misli da će kroz interpretaciju Ustava i zakona doći do cilja, a što ne piše ni u Ustavu i zakonu, taj se grdno vara. Ja ga razumem, on dolazi iz dela BiH gde je njegova reč prva i poslednja. Ali on se mora navići na to da dolazi na posao i da čita dokumente. Ako misli da je nešto urađeno protiv Ustava BiH, nek se obrati tom 'mrskom' Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine", rekao je Komšić.

On je dodao, odnosno ponovio raniji stav, da je Dodik talac svojih reči i postupaka te da se onda vraća unazad i negira rečeno.

Komšić je kazao i da je Dodik danas glasao po svim tačkama dnevnog reda, ali je bio samo za jednu koja je usvojena.

"To je tačka oko pomilovanja. E sad, šta su oni zaključili u NSRS, da li učestvuju ili ne to je njihova stvar, ali je činjenica da je gospodin Dodik došao na sednicu i odlučivao", zaključio je Dodik.

strana 1 od 173 idi na stranu