Hitna naredba u Vojsci Crne Gore: "Sve znamo, ko ode na litije..."

Protiv pripadnika Vojske Crne Gore koji budu prisustvovali litijama biće pokrenut disciplinski postupak i biće udaljeni iz službe, pišu "Večernje novosti".

Izvor: Veèernje novosti

Sreda, 19.02.2020.

08:34

Hitna naredba u Vojsci Crne Gore:
EPA-EFE/ PHILIPP GUELLAND/Ilustracija

Osim toga, pripadnici Vojske Crne Gore trebalo bi da utiču i na članove svojih porodica i da ih odvrate od prisustva na protestima protiv Zakona o slobodi veroispovesti.

Ovo je, kako "Novosti" saznaju, samo deo naređenja koje je na sastanku svog kolegijuma, 6. februara, izdao brigadni general Dragutin Dakić, načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore.

Glavna tema sastanka bile su upravo litije kojima narod iskazuje svoj otpor prema spornom zakonu. Dakić je, kako se navodi u tekstu "Novosti", obavestio svoje saradnike da je od obaveštajnih službi Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore dobio informacije da pojedini vojnici i oficiri prisustvuju protestima, te da obaveštajci intenzivno rade na prikupljanju podataka o tome koji pripadnici VCG učestvuju u narodnom buntu.

Iako su to navodno verski protesti, usmereni su protiv ustavnog poretka i suverenosti Crne Gore, te ih tih razloga pripadnicima Vojske nije mesto na njima - izričit je bio general Dakić.

On je naredio i da komandanti i rukovodioci održe sastanke sa potčinjenima u svojim jedinicama, te da im skrenu pažnju da "mesto i uloga pripadnika Vojske nije da ruše ustavni poredak, već da brane interese suverene Crne Gore".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

76 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: