Hapšenja zbog krijumčarenja migranata iz Srbije u BiH

Pet osoba iz Beograda, Bajine Bašte i Ljubovije uhapšeno zbog krijumčarenja migranata iz Srbije u BiH, saopšteno iz Tužilaštva za organizovani kriminal.

Izvor: B92

Sreda, 19.02.2020.

13:02

Hapšenja zbog krijumčarenja migranata iz Srbije u BiH
EPA-EFE Sascha Steinbach

Kako se navodi, uhapšen je državljanin Sirije R.G. i državljani Srbije D.T, B.B, M.Z. i B.D. a krivičnom prijavom je obuhvaćena još jedna osoba za kojom je raspisana potraga.

Oni su osumnjičeni da su od novembra 2019. godine organizovali nedozovljeni tranzit od Beograda do Ljubovije autobusom za 144 migranta.

Za te ljude su zatim organizovali nelegalni prelaz državne granice čamcem preko reke Drine na teritoriju Bosne i Hercegovine, u cilju njihovog daljeg ilegalnog prebacivanja ka zemljama EU.

Policija sumnja da su tako pribavili više od 16.000 evra i 123.000 dinara koristi.

Svim uhapšenima je određeno policijsko zadržavanje i oni će uz krivičnu prijavu biti sprovedena Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: