Vučić obišao radove na Klinici za infektivne i tropske bolesti VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas radove na izgradnji i rekonstrukciji Klinike za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije.

Izvor: Tanjug

Sreda, 19.02.2020.

07:12

Vučić obišao radove na Klinici za infektivne i tropske bolesti VIDEO
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžiæ

Vrednost radova, započetih 17. januara, je pet miliona evra, a tri zgrade koje pripadaju Infektivnoj klinici biće obnovljene do marta naredne godine.

U drugoj fazi prijekta planirana je izgradnja još jednog objekta, a za to će, prema najavama, biti izdvojeno 15 miliona evra.

Postojeće tri zgrade stacionara, koje će dobiti novi izgled, izgrađene su 1926. godine.

To je jedina civilna infektološka ustanova na teritoriji grada Beograda i okoline i pokriva oko tri miliona stanovnika.

Predsednik je primetio da je Infektivnoj klinici bila neophodna obnova, te da su se pacijenti sa pravom žalili, jer upravo ta klinika mora da bude najčištija.

Vučić je dodao i da toj bolnici nedostaje još 10-ak lekara i 20 medicinskih sestara.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar objasnio je potrebu za kompletnom obnovom i time što je zgrada imala veoma lošu izolaciju, dotrajale cevi, pa je, uprkos krečenjima i stalnim radovima, voda "probijala".

Infektivna klinika tokom radova nije prestajala sa radom.

Klinika ima 154 postelje i godišnje se u njoj bolnički leči više od 2.500 pacijenata, a ima i oko 40.000 pregleda godišnje. O pacijentima brinu 132 medicinske sestre i tehničara i 35 lekara.

Radove na klinici su sa predsednikom obišli ministar Lončar, direktor KCS Milika Ašanin, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, zamenik gradonačelnika Goran Vesić, direktor Kancelarije za javna ulaganja Marko Blagojević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: