"Otkažite vežbe NATO-a, nemojte da ljutite Ruse"

Raspoređivanje snaga NATO na ruskoj granici u okviru vojnih vežbi „Branilac Evrope 2020“ može uvrediti ruski narod, upozorili su poslanici u Bundestagu.

Izvor: Sputnjik

Utorak, 18.02.2020.

11:36

mbangemann/Depositphotos/Ilustracija

U obraćanju federalnoj vladi Nemačke, poslanici Levice su naveli da su stanovnici Rusije i drugih postsovjetskih država potomci ljudi, koji su dali najveći doprinos u borbi protiv fašizma tokom Drugog svetskog rata, prenosi Sputnjik.

"NATO se neodgovorno igra sa vojnom stabilnošću Evrope baš uoči obeležavanja 75. godišnjice ulaska Crvene armije u Berlin i pobede nad Hitlerovim fašizmom, a to je uvreda za rusko stanovništvo i mnoge ljude u zemljama bivšeg Sovjetskog saveza", navodi se u obraćanju.

Prema mišljenju poslanika, nemačka vlada treba da izvuče zaključke iz istorije i da napravi korak ka postizanju uzajamnog razumevanja i smanjenju napetosti.

Tokom predstojećih vojnih vežbi NATO-a „Branilac Evrope 2020“ učestvovaće oko 37.000 vojnika iz raznih zemalja članica Alijanse.

Ranije je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio da će to biti "najveće raspoređivanje američkih trupa u Evropi u poslednjih 25 godina". Vežbe će trajati od februara do juna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: