"Brod karantin": 88 novih slučajeva koronavirusa

U novoj turi testova obavljenih na 681 osobi na kruzeru "Dajamond Prinses" koji je u karantinu zbog koronavirusa u Japanu ustanovljeno 88 novih slučajeva.

Izvor: Beta/AFP

Utorak, 18.02.2020.

11:18

Tanjug/AP Photo/Koji Sasahara

Time se dolazi do 542 ukupno zaražena na brodu izolovanom u luci kod Jokohame, od 3.700 putnika i članova posade koji su prvobitno bili na njemu. Rezultati drugih testova se kasnije očekuju.

Brod je od početka meseca ukotvljen u Jokohami pošto je jedan putnik koji je izašao u Hongkongu testiran pozitivno na virus korona. Na tom brodu je najveće žarište zaraze novog virusa van Kine.

Sa tog broda su Amerikanci juče evakuisali svojih 300 državljana, a Velika Britanija objavila je danas da želi što pre da evakuiše svojih 74 državljana. Više drugih zemalja je takodje najavilo da žele da evakuišu svoje gradjane sa tog kruzera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: