Srbin uhapšen u Hrvatskoj zbog pokušaja krijumčarenja cigareta

Zbog sumnje da je u Hrvatsku kamionom pokušao da prokrijumčari više od 55.000 kutija cigareta bez markica, policija je uhapsila 45-godišnjeg državljanina Srbije

Izvor: B92

Utorak, 18.02.2020.

17:02

Srbin uhapšen u Hrvatskoj zbog pokušaja krijumčarenja cigareta
Ilustracija: Getty images/ Mario Tama

Osumnjičeni je u ponedeljak, 17. februara, oko 11.30 časova vozeći kamion sa prikolicom srpskih registarskih tablica, došao na međunarodni putnički granični prijelaz Erdut, prenela je Hina.

Posle granične kontrole, policajci granične stanice iz Dalja pregledali su sa carinicima teretni deo kamiona i na prikolici uočili prepravke.

Otkrili su veću količinu cigareta u kartonskim kutijama, a pretragom je utvrđeno je da je vozač u Hrvatsku pokušao da prokrijumčari više od 55.000 kutija raznih vrsta cigareta bez markica.

Vozač je uhapšen i predat pritvorskom nadzorniku zbog sumnje da je počinio kazneno delo izbegavanja carinskog nadzora, a šteta se procenjuje na dva miliona kuna (oko 270.00 evra), ističu u policiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: