Prvi dogovor Milanovića i Plenkovića: Robert Hranj

Viceadmiral, Robert Hranj, aktuelni glavni direktor Glavnog štaba viđen je kao novi načelnik tog najvišeg vojnog tela u Hrvatskoj.

Izvor: B92

Utorak, 18.02.2020.

09:44

Prvi dogovor Milanovića i Plenkovića: Robert Hranj
Foto: EPA-EFE/ Christian Bruna

On bi na tu dužnost trebalo da stupi 1. marta, kada ističe mandat aktuelnom načelniku hrvatskog Generalštaba, generalu Mirku Šundoviću.

Prema pisanju zagrebačkog Jutarnjeg lista, predlog da Hranj zameni generala Šundovića vlada je dostavila Odboru za odbranu hrvatskog parlamenta, koji će o tome raspravljati u četvrtak.

Šundoviću, inače, četvorogodišnji mandat ističe poslednjeg dana ovog meseca, 29. februara. Prema važećem zakonu, ista osoba može biti izabrana na samo jedan mandat načelnika Glavnog štaba.

Nakon pribavljenog mišljenja nadležnog odbora vlada predlog upućuje predsedniku Zoranu Milanoviću koji imenuje načelnika Glavnog štaba. Prema saznanjima lista oko imenovanja Hranja za prvog čoveka vojske ne bi trebalo da bude problema jer su, kako se navodi, već obavljene konsultacije između vlade i Milanovića i o tome je postignut dogovor.

Navodi se da je Hranj bio Milanovićev izbor za ovu poziciju. Tako je imenovanje načelnika Glavnog štaba zapravo prvi dogovor premijera Plenkovića i predsednika Milanovića, piše Jutarnji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: