Izetbegović o Dodikovim pretnjama: Ugrožen je mir, ne dao bog da krenu

Nakon bure koju je u BiH izazvao parlament RS i Milorad Dodik izjavom "Goodbye BiH, welcome RS-exit", reagovao i Bakir Izetbegović.

Izvor: index.hr

Utorak, 18.02.2020.

08:51

Izetbegović o Dodikovim pretnjama: Ugrožen je mir, ne dao bog da krenu
EPA-EFE/ALAA BADARNEH

Predsednik SDA i nekadašnji bošnjački član Predsedništva BiH, je u ponedeljak izjavio da misli da stanje nije takvo da će se BiH ponovo morati braniti oružjem, ali je takođe ocenio da je sadašnja kriza krajnje ozbiljna, preneo je Index.hr.

"Ako sruše mirovni sporazum, srušiće mir. Ne dao bog da se krene u takav jedan scenario", kazao je Izetbegović u intervjuu za sarajevsku televiziju Hajat.

Kazao je i da je problem u tome što i srpska i hrvatska strana traže izmenu ustava po svojim merilima, ali da je SDA odlučan da ne popusti pred ucenama.

"Neka izvole… ući ćemo u krizu, a videćemo ko će najduže izdržati. Mi alternative nemamo. Ovde treba tvrdo igrati", kazao je Izetbegović.

Ponovo je pozvao predsednika HDZ-a BiH Dragana Čovića da razmisli kuda ga vodi javno proklamirano savezništvo s Dodikom.

"Uporno upozoravam Čovića da ne ide u tom smeru u kojem je išao (Mate) Boban s (Radovanom) Karadžićem svojevremeno. Kada se sve završilo, pola Hrvata u ovoj zemlji nije bilo, a radi jedne lavirajuće politike koja je bila nedosledna. Nepravedno je staviti se u ovom času na stranu Dodika zbog Hrvata koje je on u RS-u pomnožio s nulom. Hrvati se tamo ni za šta ne pitaju", kazao je Izetbegović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: