Danas počinje da se skida novogodišnja rasveta u Beogradu

Beograd -- Na svim lokacijama u Beogradu danas će početi gašenje, a potom i skidanje novogodišnje rasvete, a taj posao bi trebalo da bude završen do 15. marta.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: EPA-EFE / KOCA SULEJMANOVIC
Foto: EPA-EFE / KOCA SULEJMANOVIC

Direktor JKP "Javno osvetljenje" Aleksandar Cincar Poposki najavio je da će danas početi gašenje svih elemenata nogodišnje rasvete, što će biti završeno do sutra uveče, a zatim će početi demontaža i odlaganje.

Poposki je naglasio da je za ovu nogodišnju sezonu postavljana rasveta, bez dodatne nabavke, u prigradskim opštinama na velikom broju lokacija.

"Prvo će biti ugašena rasveta, a zatim će uslediti parcijalna demontaža u zavisnosti u kojim delovima grada se bude dobijala dozvola nadležnih službi. Tako će, na primer, nakon dobijene dozvole, na mostovima biti demontirani svi elementi u toku noći kada je smanjen intenzitet saobraćaja", rekao je Poposki za Beoinfo.

On je dodao da će radnici na licu mesta obaviti i procenu stanja instaliranih elemenata, kako bi se oni dalje klasifikovali. Direktor preduzeća se nada da će celokupna rasveta biti skinuta najkasnije do 15. marta, zaključno sa klasifikacijom, pripremom za sledeću godinu i skladištenjem u magacinu.

On je rekao da je preduzeće zadovoljno stanjem novogodišnje javne rasvete, koja je u odnosu na lane ove godine u mnogo boljem stanju.

"Prošle godine smo imali problema sa huliganima koji su unišavali i znatno oštetili rasvetu, a ove godine to nije bio slučaj, tako da je u veoma dobrom stanju. Na nekim lokacijama je zbog udara vetra došlo do neznatnih oštećenja, ali u odnosu na prošlu godinu šteta je zanemariva", naveo je Poposki.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 102 idi na stranu