Najmanje 22 osobe ubijene u Kamerunu, među žrtvama većina deca

Najmanje 22 osobe, među kojima je i 14 dece, ubijene su u svirepom napadu u selu u severozapadnom Kamerunu, saopštile su Ujedinjene nacije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.02.2020.

09:07

Najmanje 22 osobe ubijene u Kamerunu, među žrtvama većina deca

Nekoliko žrtava žive su spaljene, naveli su lokalni mediji, a prenosi BBC.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za užasan napad, ali opozicija u Kamerunu krivi vojsku.

Vlada u Kamerunu, koja se već tri godine bori protiv separatista u regionu, odbacila je da je povezana sa napadom.

Zvaničnik UN rekao je BBC da je među žrtvama bila i trudnica, kao i 14 dece, uključujući devetoro koji su imali manje od pet godina.

"Ljudi sa kojima smo razgovarali su ekstremno traumatizovani i nisu ocekivali da će se ovo dogoditi. Strahuje se da će biti još ovakvog nasilja", rekao je zvaničnik UN.

Opozicija u saopštenju za napad krivi diktatorski režim i bezbednosne snage Kameruna. Agbor Mbala, lider separatističkog pokreta, takođe je sugerisao da su za napad odgovorne državne snage, što je vojni zvaničnik negirao, navodeći da su optužbe lažne, prenosi BBC.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: