"Evropa smo mi i ne moramo se svideti umornoj briselskoj eliti"

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je da je Budimpešta naučila da ne mora da se svidi "umornoj briselskoj eliti", ističući da je Mađarska budućnost Evrope.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 17.02.2020.

08:40

EPA/CLEMENS BILAN

"U poslednjih 10 godina naučili smo da Evropa nije u Briselu", rekao je Orban u godišnjem obraćanju naciji, preneo je sinoć MTI.

"Evropa smo mi i mi se ne moramo svideti umornoj briselskoj eliti... U prošlosti smo mislili da je Evropa naša budućnost, ali danas znamo da smo mi budućnost Evrope", rekao je on.

Orban je izrazio zadovoljstvo što je Mađarska pronašla "zajedničke temelje" sa susednim zemljama, Hrvatskom, Slovačkom, Slovenijom i Srbijom i u poziciji je da sa njima vodi u širu saradnju i stvara saveze.

"Istorija je ponovo dala narodima srednje Evrope šansu da izgrade novi savez, utemeljen na njihovim nacionalnim interesima, koji bi nam omogućio da se branimo od pretnji i s Istoka i sa Zapada", rekao je Orban, prenosi Hina.

On je ocenio da poslednja decenija predstavlja najuspješnijih 10 godina u poslednjih 100 godina mađarske istorije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: