Dvojica hrvatskih vojnika se drogirala na misiji

Dvojica pripadnika hrvatske vojne policije u sastavu kontingenta NATO u Litvaniji bili su pozitivni na testiranju za korišćenje opojnih droga.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 17.02.2020.

17:09

Dvojica hrvatskih vojnika se drogirala na misiji
Ilustracija: Deposit photos/kaczor58

Biće vraćeni u zemlju, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

"Pripadnici Vojne policije Hrvatske vojske iz sastava 2. hrvatskog kontingenta u NATO aktivnosti Ojačane prednje prisutnosti u Litvaniji, u nedelju, 16. februara, prilikom testiranja utvrdili su prisutnost nedozvoljenih sredstava kod dvojice vojnika, pripadnika 2. HRVCON-a, koji će odmah biti vraćeni u Hrvatsku", kaže se u saopštenju.

Kako prenosi Hina, pripadnici hrvatske vojne policije su prilikom testiranja na opijate utvrdili da su dva pripadnika koristila opojne droge, a prema izjavama te dvojice pripadnika, nedozvoljena sredstva su nabavili i konzumirali prilikom odobrenog izlaska iz kasarne.

Protiv dvojice pripadnika Hrvatske vojske, kako se navodi, biće sproveden disciplinski postupak i biće udaljeni iz službe.

"U Ministarstvu obrane i Hrvatskoj vojsci nulta je tolerancija na nevojničko ponašanje, zloupotrebu svih nedozvoljnih sredstava, alkohola i droga, a svako takvo nezakonito ponašanje i svako odstupanje od vojne discipline izrazito se strogo sankcioniše i oštro osuđuje", naglašava hrvatsko Ministarstvo odbrane u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: