"Nemojte misliti da je Milorad Dodik važan i da se neko obazire na njega"

Predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić kaže da je na radnoj večeri u Briselu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem "samo usput" razgovarao.

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.02.2020.

09:38

EPA/ANDREJ CUKIC

"Nemojte misliti da je Milorad Dodik toliko važan ovde u Briselu i da se neko baš toliko obazire na njega", izjavio je sinoć Komšić, povodom krize oko Ustavnog suda u BiH.

"Nemojte misliti da je Milorad Dodik toliko važan ovde u Briselu i da se neko baš toliko obazire na njega", izjavio je sinoć Komšić.

Željko Komšić je naglasio da se tokom radne večere lidera EU i Zapadnog Balkana u Briselu razgovaralo o odnosu institucija EU prema proširenju, kao i da je većina lidera zemlja regiona podržala novu metodologiju i regionalnu saradnju.

"Kada je reč o regionalnoj saradnji nju ne vidimo svi isto. Srbija i Albanija potenciraju mini-Šengen, za BiH i Crnu Goru to nije prihvatljivo ako nema Kosova i ako se prethodno ne potpišu sporazumi o granicama", navodi Komšić.

Predsedavajući Predsedništva BiH ocenio je da je atmosfera sastanka lidera EU i Zapadnog Balkana bila "dosta pozitivna" i da se razlikovala od nekih pređašnjih sastanaka koji su "znali izgledati depresivno".

"Čini mi se da nova administracija EU ima želju da pokaže da je sposobna da preuzme aktivniju geopolitičku ulogu, ako ne u celom svetu, onda u okruženju i na samom evropskom kontinentu", zaključio je Komšić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: