"Nemojte misliti da je Milorad Dodik važan i da se neko obazire na njega"

Predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić kaže da je na radnoj večeri u Briselu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem "samo usput" razgovarao.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA/ANDREJ CUKIC
EPA/ANDREJ CUKIC

Pročitajte još:

"Republika Srpska će biti samostalna i naći će način za državni oblik sa Srbijom'' VIDEO

Dodik poslao pismo predsedniku Evropskog parlamenta - "Komšić nema ovlašćenje"

"Nemojte misliti da je Milorad Dodik toliko važan ovde u Briselu i da se neko baš toliko obazire na njega", izjavio je sinoć Komšić, povodom krize oko Ustavnog suda u BiH.

"Nemojte misliti da je Milorad Dodik toliko važan ovde u Briselu i da se neko baš toliko obazire na njega", izjavio je sinoć Komšić.

Željko Komšić je naglasio da se tokom radne večere lidera EU i Zapadnog Balkana u Briselu razgovaralo o odnosu institucija EU prema proširenju, kao i da je većina lidera zemlja regiona podržala novu metodologiju i regionalnu saradnju.

"Kada je reč o regionalnoj saradnji nju ne vidimo svi isto. Srbija i Albanija potenciraju mini-Šengen, za BiH i Crnu Goru to nije prihvatljivo ako nema Kosova i ako se prethodno ne potpišu sporazumi o granicama", navodi Komšić.

Predsedavajući Predsedništva BiH ocenio je da je atmosfera sastanka lidera EU i Zapadnog Balkana bila "dosta pozitivna" i da se razlikovala od nekih pređašnjih sastanaka koji su "znali izgledati depresivno".

"Čini mi se da nova administracija EU ima želju da pokaže da je sposobna da preuzme aktivniju geopolitičku ulogu, ako ne u celom svetu, onda u okruženju i na samom evropskom kontinentu", zaključio je Komšić.

strana 1 od 173 idi na stranu