Šojgu otputovao, obostrano zadovoljstvo rezultatima posete

Ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua, koji je boravio u zvaničnoj poseti Srbiji, večeras je na Aerodromu "Nikola Tesla" ispratio srpski kolega Vulin.

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.02.2020.

19:33

Šojgu otputovao, obostrano zadovoljstvo rezultatima posete
FOTO TANJUG / RADE PRELIC / bb

Izraženo je obostrano zadovoljstvo zbog rezultata posete, tokom koje je bilo reči o daljem unapređenju državne i vojne saradnje Srbije i Rusije i konkretnim aktivnostima koje će unaprediti sve bogatiju saradnju dve armije, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Ministar Vulin još jednom je zahvalio ministru Šojguu na tome što je odabrao da Srbija bude prva zemlja u koju dolazi nakon što je ponovo imenovan za ministra odbrane Ruske Federacije.

Zahvalio je i na pozivu Vojsci Srbije da učestvuje na obeležavanju Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu, 9. maja u Moskvi, gde bi srpski i ruski vojnici marširali zajedno na Crvenom trgu u slavu pobede.

Ministar Vulin zahvalio je ministru Šojguu na ličnom pozivu da prisustvuje sastanku ministara Šangajske organizacije za saradnju u junu ove godine, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: