Uhapšen ruski aktivista odgovoran za politički pad Makronovog kandidata

U Francuskoj uhapšen je ruski umetnik i aktivista, odgovoran za objavljivanje seks-snimka koji je doveo do povlačenja kandidata iz trke za gradonačelnika Pariza

Izvor: Tanjug

Nedelja, 16.02.2020.

22:53

Uhapšen ruski aktivista odgovoran za politički pad Makronovog kandidata
Ilustracija: Depositphotos/ stevanovicigor

Francuska policija uhapsila je u Parizu ruskog aktivistu i umetnika Pjotra Pavlenskog, odgovornog za objavljivanje video snimka seksualne prirode, koji je doveo do povlačenja iz trke za gradonačelnika Pariza bivšeg portparola francuske vlade Benžamena Grivoa.

Međutim, pravosudni izvori, koje su citirali francuski mediji, kažu da hapšenje Pavlenskog nije povezano sa snimkom, već da se protiv njega vodi istraga zbog navodne tuče u Parizu 31. decembra i "nemarnog činjena nasilja uz pomoć oružja".

Pavlenski je rekao da je objavio snimak kako bi razotrkio ono što vidi kao "licemerje političara", prenosi Bi-Bi-Si.

Grivo se pre dva dana iznenada povukao iz trke za gradonačelnika Pariza, nakon što je na Internetu procureo kompromitujući video snimak seksualne prirode.

Posle povlačenja Grivoa, partija francuskog predsednika Emanuela Makrona ostala je bez kandidata za gradonačelnika na lokalnim izborima narednog meseca, prenosi AP.

Na malo poznatom sajtu objavljeno je da je Grivo razmenjivao preko mobilnog telefona poruke intimne prirode sa jednom ženom i da joj je poslao taj video.

Snimak se potom proširio društvenim medijima, što je izazvalo osudu velikog broja političara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: