Četiri "kaćuše" pale kod američke ambasade VIDEO

Rano jutros četiri "male rakete" pogodile su sedište vojne koalicije predvođene SAD u Bagdadu, ali nije bilo žrtava, rekao je portparol te koalicije.

Izvor: B92

Nedelja, 16.02.2020.

10:19

Default images

Iračka vojska saopštila je da su tri rakete "kaćuša" pogodile utvrđenu Zelenu zonu u kojoj se nalaze američka ambasada, druge strane misije i zgrade iračke vlade. U saopštenju se navodi da je četvrta pogodila obližnju logističku bazu iračkih snaga bezbednosti, prenosi Rojters.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napade.

Vashington je okrivio paravojne grupe koje podržava Iran za sve češće raketiranje i granatiranje baza u kojima su smeštene američke snage u Iraku i područje oko američke ambasade u Bagdadu.

U napadu prošlog meseca pogođen je i sam kompleks američke ambasade, a u raketnom napadu na vojnu bazu na severu u decembru poginuo je američki civil - građevinac.

Kako britanska agencija konstatuje, napetost između Irana i administracije predsednika SAD Donalda Trampa poslednjih meseci uglavnom eskalira na iračkom tlu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: