Kolinda može ponovo da padne u zagrljaj HDZ-u

Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je da je vlada spremna da bivšoj predsednici Kolindi Grabar Kitarović da kancelariju u državnoj rezidenciji u Zagrebu.

Izvor: B92

Nedelja, 16.02.2020.

21:33

Kolinda može ponovo da padne u zagrljaj HDZ-u
EPA-EFE/Toms Kalnins

Rekao je i da će je, ako to bude želela, "sa zadovoljstvom" primiti natrag u HDZ.

Kolinda Grabar-Kitarovic ima pravo na kancelariju na teret državnog budžeta pošto joj 18. februara istekne petogodišnji mandat, navodi Hina.

U predsednički ured na Pantovčaku useliće se Zoran Milanović (SDP) koji ju je pobedio u drugom krugu izbora.

"Vlada ce prema zakonu osigurati odgovarajuci prostor predsednici Republike. Ako je odluka da to bude u Visokoj, mi smo spremni prilagoditi i urediti potrebne prostorije", izjavio je Plenkovic novinarima u Minhenu.

Predsednik HDZ-a dodao je da su Grabar-Kitarović otvorena vrata za povratak u stranku iz koje se po zakonu morala ispisati kada je 2015. postala predsednica.

"To je na njoj. Kada god želi vrata su joj otvorena, sa zadovoljstvom", rekao je Plenković koji je u Minhenu učestvovao na međunarodnoj konferenciji o bezbednosti.

Kako primećuje portal Index, reč je, ironično, o zgradi u koju se Kolinda obećavala preseliti kad je postala predsednica, ali to obećanje nije ispunila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: