"SAD ne žele susret s Kurtijem dok ne ukine takse"

Prištinska Gazeta ekspres ocenjuje da je svojim negativnim ocenama dva sporazuma Prištine i Beograda, Aljbin Kurti "krenuo u direktne konfrontacije sa SAD".

Izvor: B92

Subota, 15.02.2020.

16:15

Ilustracija: EPA-EFE/ Georgi Licovski

Kako ocenjuju on to radi uz insistiranje na taksama ili reciprocitetu.

Kako prenosi Kosovo onlajn, izvori tog prištinskog dnevnika sa Minhenske bezbednosne konferencije govore o tome kako je Kurti zatvorio vrata glavnim kosovskim saveznicima, jer su americki državni sekretar Majk Pompeo i specijalni izaslanik Ričard Grenel odbili da se vide sa njim.

"Štaviše, nijedan visoki američki zvaničnik neće se sastati s Kurtijem bez ukidanja takse na srpsku robu", kaže izvor lista i dodaje da su za Vašington neprihvatljivi Kurtijevi stavovi o reciprocitetu i odbacivanje dva sporazuma postignuta s Beogradom.

Gazeta Ekspres piše da je Kurti zatražio u Minhenu da se sastane s Pompeom i Grenelom, ali da je njihov odgovor bio negativan. "Niko ne može da narušava proces dijaloga", rekao je izvor prištinskog dnevnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: