Bakljama i kamenjem na antifašiste, kukasti krst na Partizanskom groblju FOTO/VIDEO

Grupa huligana danas je bakljama, kamenicama i bocama gadjala članove antifašističkih udruženja koji su se okupili na Partizanskom groblju u Mostaru.

Izvor: Beta

Subota, 15.02.2020.

16:30

Default images

Prilikom izlaska sa skupa oko dve hiljade članova antifašističkih udruženja iz BiH i susednih zemalja, na njih su sa suprotne strane ulice poletele kamenice, staklene boce i baklje, objavio je sarajevski portal Klix.ba.

Brzom intervencijom specijalne policije huligani su rasterani.

Huligani su pre napada skandirali parole i oštetili nekoliko autobusa kojim su doputovali članovi antifašističkih udruženja.

Antifašiste su i danas na ulazu u Partizansko groblje dočekali grafiti s fašističkim i ustaškim simbolima.

Članovi antifašističkih udruženja iz BiH i regiona okupili su se danas na centralnoj svečanosti manifestacije Dani antifašizma u Mostaru.

Iako je bilo planirano da kolona učesnika manifestacije prošeta od Musale do Partizanskog groblja, policija je odlučila da se do Partizanskog groblja prevezu autobusima.

Huligani su pre napada skandirali razne parole, a oštećeno je nekoliko autobusa kojim su stigli članovi antifašističkih udruženja.

Antifašiste su i danas na ulazu u Partizansko groblje dočekali grafiti s fašističkim i ustaškim simbolima.

Iako je bilo planirano da povorka sa sudionicima manifestacije propešači deonicu od Musale do Partizanskog groblja, policija je odlučila da se učesnici na mesto održavanja središnjeg programa prebace autobusima.

Sekretar pokreta Jugoslovenski centar Tito Beograd Boris Petković kazao je kako je danas na ovim prostorima više fašizma nego što ga je bilo u vreme Drugog svetskog rata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: