Pronađena tela deset vojnika, osam meseci nakon pada helikoptera

Indonežanski zvaničnici saopštili su da su pronađena tela desetak vojnika, koji su poginuli pre osam meseci kada se njihov helikopter srušio u provinciji Papua.

Izvor: Tanjug

Petak, 14.02.2020.

11:15

Pronađena tela deset vojnika, osam meseci nakon pada helikoptera
Ilustracije/Getty Images: Oscar Siagian

Timovi elitnih snaga Vojske Indonezije pronašli su olupinu helikoptera Mi-17, proizvedenog u Rusiji, na strmoj padini na nadmorskoj visini od oko 3.800 metara.

Portparol vojske Papue Daks Sianturi rekao je da su identifikovana tela devet osoba, na osnovu njihovih uniformi.

Lokalni vojni komandant Binsar Sianipar, koji je predvodio misiju, objasnio je da je loše vreme ometalo njihove pokušaje da izvuku tela uz pomoć konopca i najavio da će se operacija nastaviti sutra ujutru.

Uzrok nesreće se i dalje istražuje, prenosi AP. Helikopter je izbubio kontakt pet minuta nakon poletanja iz Oksibila 28. juna.

On je poleteo za Džajapuru, glavni grad provincije Papua.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: