Salvini je mali Tramp i čeka ga ista sudbina?

Italijanski opozicioni lider Mateo Salvini uporedio se sa predsednikom SAD nakon što je Senat izglasao odobrenje tužiocima da pokrenu postupak protiv njega.

Izvor: B92

Petak, 14.02.2020.

10:06

Salvini je mali Tramp i čeka ga ista sudbina?
EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Italijanski senat dozvolio je tužiocima da pokrenu suđenje za navodnu otmicu 132 migranta, dok je obavljao funkciju ministra unutrašnjih poslova. Sve se dogodilo prošlog jula, dok je čekao da se druge evropske države saglase da migrante prime.

U debati pre glasanja u senatu, koji je bivši ministar spoljnih poslova, rekao je da bi bio ponosan da mu se sudi za odbranu granica Italije. Komisija je prošlog meseca glasala za ukidanje njegovog parlamentarnog imuniteta. Senat je u sredu potvrdio - Salvini može da ide na sud.

"Ja, kao Tramp?", tvitovao je Salvini nakon glasanja italijanskog Senata.

"On ima nešto više milijardi i godina, ali je loša mala navika levice širom sveta da pobedi preko suda. Hoću da kažem da sam ponosan na to što sam učinio i držim glavu visoko. Naš Ustav kaže da je odbrana naše domovine, sveta dužnost građana Italije", rekao je Salvini, koji bi mogao da se suoči sa kaznom od 15 godina zatvora.

Salvinija su ranije nazivali malim Trampom.

Politička situacija u Italiji daje "vetar u leđa" Salviniju u ovom procesu. Smatra se da proces može potrajati godinama, a poučen iskustvom bivšeg premijera Berluskonija, Salvini zna da čak i ako bude osuđen, to nikako ne označava kraj njegove političke karijere.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: