"Nećemo pristati na bilo kakve ultimatume srpske strane"

Sarajevo -- Član Predsedništva BiH Šefik Džaferović je istakao da je blokada rada državnih institucija apsolutno neprihvatljiva, objavili su sarajevski mediji.

Izvor: Beta
Podeli
EPA-EFE/ FEHIM DEMIR
EPA-EFE/ FEHIM DEMIR

On je obavestio ambasadore zemalja Kvinte i šefa Delegacije EU u BiH Johana Satlera da on i predsedavajući Prededništva BiH Željko Komšić neće pristati na bilo kakve ultimatume srpske strane.

Ambasadorima je, dodaje se, prenet odlučan stav članova Predsedništva BiH i njihovo čvrsto opredeljenje za striktno poštovanje Dejtonskog mirovnog sporazuma, Ustava BiH i odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine.

Naglašena je i uloga Ustavnog suda BiH i stranih sudija u njemu, kao mehanizma zaštite Ustava BiH, suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH.

Džaferović i članovi Komšićevog kabineta danas su razgovarali sa ambasadorima zemalja članice Kvinte i šefom Delegacije Evropske unije u BiH Johanom Satlerom o sprovođenju odluke Ustavnog suda BiH i kako je navedeno, krize izazvane blokadom državnih institucija od predstavnika političkih stranaka iz Republike Srpske.

Džaferović je istakao da sva rešenja moraju biti plod dijaloga, isključivo u okviru Ustava BiH i evropskih standarda, a nikako pokušaja dominacije ili ultimativnog nametanja bilo čije politike.

strana 1 od 167 idi na stranu