"Želim da Srbija ostane lider Zapadnog Balkana"

Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je rukovodstvu i građanima Srbije Sretenje - Dan državnosti.

Izvor: B92

Petak, 14.02.2020.

10:20

Ilustracija: EPA/ KOCA SULEJMANOVIC

Čubrilović je izneo želju da Srbija ostane predvodnik celog zapadnog Balkana u stvaranju i poštovanju univerzalnih vrednosti i dostignuća civilizovanog i modernog doba.

"Rukovodstvo i građani Republike Srpske raduju se svakom napretku Srbije, kao pokretraču razvoja regiona i garantu stabilnosti ovih prostora", naveo je Čubrilović u čestitki predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, predsednici Narodne skupštine Maji Gojković i premijerki Ani Brnabić.

On je istakao da su čvrste bratske i prijateljske veze oduvek bile temelj saradnje Srbije i Republike Srpske u skladu sa Dejtonskim sporazumom i Sporazumom o specijalnim paralelnim vezama, a posebno u oblastima ekonomije, obrazovanja i kulture, saopšteno je iz Narodne skupštine Republike Srpske.

"Srbija je uložila značajna sredstva za pomoć Srpskoj i Srbima povratnicima u Federaciju BiH. Za to vam u ime naših građana izražavam duboko poštovanje i zahvalnost. Uz želju i nadu da će Srbija nastaviti da se razvija u svakom segmentu društva i da će se izboriti sa izazovima koji su pred njom, upućujem vam iskrene čestitke povodom Dana državnosti, a građanima Srbije želim napredak i blagostanje", naveo je Čubrilović, prenosi Srna.

Srbija obeležava 216 godina od početka Prvog srpskog ustanka i donošenja Sretenjskog ustava kojim je stvorena prva moderna i demokratska država na prostorima Balkana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: