Dodik upoznao Kvintu sa stavovima Republike Srpske

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik upoznao je ambasadore zemalja Kvinte sa stavovima zvaničnika Republike Srpske.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: EPA-EFE Andrej Cukic
Foto: EPA-EFE Andrej Cukic

To je učinio nakon odluke Ustavnog suda BiH u vezi sa Zakonom o poljoprivrednom zemljištu RS.

Ambasadori SAD, Velike Britanije, Francuske, Nemačke i Italije došli su na sastanak u zgradu Predsedništva BiH na poziv srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika, navodi Srna pozivajući se na svoja saznanja, preneo je sinoć RTRS.

Dodik im je preneo zaključke sa sastanka zvaničnika RS, odnosno da predstavnici u zajedničkim institucijama BiH obustavljaju rad na odlučivanju o bilo kom pitanju iz nadležnosti organa BiH dok ne bude usvojen zakon o Ustavnom sudu BiH u čijem sastavu ne bi bilo stranih sudija, te da će ta odluka biti potvrđena na posebnoj sednici parlamenta Narodne skupštine RS u ponedeljak.

On je pojasnio da je ovaj zaključak usledio nakon odluke Ustavnog suda BiH da je član 53 Zakona o poljoprivrednom zemljištu Srpske kojim je propisano da poljoprivredno zemljište koje je javno dobro, odnosno državno vlasništvo, po sili zakona postaje vlasništvo i posed RS u suprotnosti sa Ustavom BiH, odnosno da je Ustavni sud utvrdio da je reč o isključivoj nadležnosti BiH u regulisanju pitanja državne imovine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 173 idi na stranu