Slučaj "Havana": Ukinute presude, ponavlja se suđenje

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu u slučaju poznatom kao "Havana" kojom su na po tri godine zatvora bili osuđeni V. K. (38) i D. Đ. (37).

Izvor: B92

Petak, 14.02.2020.

16:30

Slučaj
Ilustracija: Depositphotos/ Jan Pietruszka

Oni su silom i pretnjama prinuđivali dvojicu oštećenih da im vrate navodni dug, pa je naložio da im se suđenje ponovi.

U ovom slučaju prvooptuženi je bio vlasnik "Havane" Vladimir Popović zvani Pop (43) koji je ubijen 1. decembra 2018. godine u Beogradu, dvadesetak dana pred izricanje presude, koja je sada ukinuta.

Ovom odlukom Apelacionog suda, koja je objavljena danas na njegovom sajtu, usvojene su žalbe tužioca i odbrane i ukinuta je prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu od 24. decembra 2018.

V. K. i D. Đ. su ukinutom presudom bili proglašeni krivim jer su 29. decembra 2016. godine, u prostorijama kazina „Havana“ u sklopu hotela „Slavija“, pretukli oštećene Z. T. i M. R. terajući ih da priznaju dug D. Đ. od 110.000 evra, pri čemu je M. R. zadobio tešku telesnu povredu.

Apelacioni sud je zaključio da je prvostepeni sud povredio krivični zakon povodom dela presude koji se tiče teških telesnih povreda koje je zadobio M.R.

Takođe navodi da je prvostepeni sud ukinutu presudu zasnovao na transkriptima razgovora između okrivljenih i oštećenih, iako ih kao dokaz nisu predložili ni tužilaštvo ni branioci okrivljenih, pa konstatuje da taj dokaz nije ni izveden tokom suđenja.

Oni se od 8. jula 2018. godine brane sa slobode, kada im je ukinut kućni pritvor, u kojem su bili od decembra prošle godine, a prethodno desetak meseci u klasičnom pritvoru.

Policija je nakon hapšenja osumnjičenih saopštila da je prilikom hapšenja kod njih pronašla mobilne telefone, za koje sumnja da su korišćeni za dogovaranje o izvršenju krivičnih dela. Takođe, kod D. Đ. je pronađeno više od 250.000 evra i oko 2,2 miliona dinara za koje policija sumnja da su pribavljeni iznudama.

Mediji pišu da je Popović bio blizak Škaljarskom kriminalnom klanu iz Crne Gore i svrstavali su ga u bliske saradnike Luke Bojovića, koji u Španiji izdržava zatvorsku kaznu od 18 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: