Pokrenute disciplinske mere: Avio-kompanija žali zbog slučaja, Beširi nastavlja sa tužbom

Avio-kompanija Viz er (Wizz Air) žali zbog neprijatnosti koju su doživeli direktor Instituta za evropske poslove Naim Leo Beširi i njegova saputnica.

Izvor: B92

Petak, 14.02.2020.

21:23

Pokrenute disciplinske mere: Avio-kompanija žali zbog slučaja, Beširi nastavlja sa tužbom
Ilustracija: Gettyimages/Bruce Bennett

Kompanija tvrdi da su u toku disciplinske mere protiv službenice, koja je izazvala incident.

Naime, službenica je Beširijevoj saputnici tražila da doplati za prtljag 25 evra da bi mogla da se ukrca na avion, a nakon što je to uradila okrenula se ka svojoj koleginici i prokomentarisala "srpska g…o**a".

U reagovanju iz avio-kompanije naglašavaju da su osoblje i zaposleni Viz era isključivo u avionu, dok su radnici na aerodromu zaposleni kod ugovornih partnera i nisu zaposleni direktno kod te avio-kompanije.

Takođe navode da je u celoj stvari obavešten ugovorni partner Viz er i navode da su putnici najveća vrednost za tu avio-kompaniju.

Direktor Instituta za evropske poslove Naim Leo Beširi objavio je na društvenim mrežama da su on i njegova saputnica doživeli veliku neprijatnost od službenice avio-kompanije Viz er na aerodromu u Beču, koja je koristila pogrdne komentare na njihov račun.

Beširi je u izjavi za Tanjug rekao da se avio-kompanija izvinila, uz objašnjenje da osoba koja je napravila nesporazum to neće više raditi i ponudila kompenzaciju od 25 evra, ali je on naglasio da će ići do kraja s tužbom i zahtevom za objašnjenje šta znači to da osoba koja je napravila neprijatnost "neće to više raditi".

Pored tužbe avio-kompaniji, on se žalio i poverenici za zaštitu ravnopravnosti Brankici Janković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: