Litija studenata do Orašca, traže smenu Milovih ambasadora FOTO/VIDEO

Grupa od 50 studenata Beogradskog univerziteta pošla večeras peške do Orašca u znak podrške srpskom narodu u Crnoj Gori i na KiM, i Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

Izvor: Tanjug

Petak, 14.02.2020.

19:32

Litija studenata do Orašca, traže smenu Milovih ambasadora FOTO/VIDEO
Foto: Nemanja Vuèkoviæ

Studenti za taj molitveni hod dugačak 70 kilometara imaju blagoslov srpskog patrijarha Irineja, rekao je Nemanja Vučković u ime organizatora - studentskog kluba Pravnog fakulteta.

Vučković je dodao da očekuju da će sutra u 20 sati stići u Orašac, na Sretenje, kada je pre 216 godina Karađorđe podigao Prvi srpski ustanak.

Litija ima konkretan zahtev, kako je rekao, a to je da se raskine ugovor sa Crnom Gorom iz 2014. jer je nedopustivo da se diplomate predsednika Mila Đukanovića nalaze u više od 40 ambasada Srbije.

Tražimo da se oni izmeste, rekao je Vučković na platou ispred Crkve Svetog Marka u Beogradu, gde se okupljenim studentima obratio i predstavnik crnogorskog Demokratskog fronta Budimir Aleksić.

Aleksić je izrazio zahvalnost beogradskim studentima na podšci koju pružaju srpskom narodu, i podsetio da su oni danas ugroženiji nego u najgore vreme kada je tokom Drugog svetskog rata ustaški vođa Ante Pavelić hteo da u Hrvatskoj osnuje pravoslavnu crkvu koja bi bila odvojena od SPC.
Foto: Nemanja Vuèkoviæ
Foto: Nemanja Vuèkoviæ
Foto: Nemanja Vuèkoviæ
Foto: Nemanja Vuèkoviæ

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: