Vučić na bezbednosnoj konferenciji u Minhenu

Predsednik Srbije Aleksadnar Vučić učestvovaće danas na 56. Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji, a imaće i niz bilateralnih sastanaka sa svetskim zvaničnicima.

Izvor: B92

Petak, 14.02.2020.

07:00

Vučić na bezbednosnoj konferenciji u Minhenu
EPA-EFE/SHAMIL ZHUMATOV

Prema diplomatskim izvorima Tanjuga, medju Vučićevim sagovornicima biće vršilac dužnosti pomoćnika državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Filip Riker, kao i pojedini istaknuti američki senatori.

Takođe predsednik Srbije razgovaraće, između ostalog, sa šefom radne grupe za Zapadni Balkan u nemačkom Bundestagu Davidom Vadefulom, ali i savetnikom nemačke kancelarke Angele Merkel za spoljnu politiku i bezbednost Janom Hekerom.

Vučića očekuju, zatim, razgovori sa šefom kineske diplomatije Vangom Jiem, kao i predstavnicima više evropskih zemalja, te sa Johanesom Hanom, zaduženim u Evropskoj komisiji za budÅžet i administraciju.

Izvršni direktor Atlantskog saveta, Dejmon Vilson, i Ricdard Mur, politicki direktor u Forin ofisu takođe su na spisku Vučićevih sagovornika, odnosno bilateralnih susreta u bavarskoj prestonici.

Predsednik Srbije učestvovaće i na okruglom stolu o bezbednosti na Balkanu "Koordinacija, saradnja, konsolidovanje? Podsticaj napretka zemalja Zapadnog Balkana", kao i na panelu sa investitorima.

Predsednika Srbije Aleksandra Vučića danas u Minhenu čeka, po sopstvenom priznanju, jedan od najnapornijih radnih dana, pošto će punih 16 sati, skoro do ponoći, imati važne sastanke u okviru Bezbednosne konferencije, ali je smisao svih tih sastanaka, pored ostalog, što vode percepciji Srbije kao zemlje povoljnog poslovnog ambijenta i atraktivne destinacije za investitore. Ambasador Ričard Grenel, specijalni izaslanik predsednika SAD za dijalog Beograda i Prištine, poželeo je dobrodošlicu predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na Minhensku bezbednosnu konferenciju i konstruktivne razgovore o kontinuiranom napredovanju regiona.

To je objavila američka ambasada u Berlinu na Tviteru, a pored teksta postavljena je i fotografija dvojice zvaničnika sa jučerašnjeg susreta u Minhenu.

Ambasador Grenel je retvitovao ovaj post američke ambasade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: