Vučić popularan na Instagramu

Nalog predsednika Srbije Aleksandra Vučića na Instagramu "buducnostsrbijeav" prati 48 hiljada ljudi.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 13.02.2020.

21:00

Vučić popularan na Instagramu
Screenshot/Instagram/BuducnostSrbijeAV

Za godinu dana od kako je otvoren na njemu je objavljeno više od 1.100 fotografija - od sastanaka sa svetskim državnicima do privatnih postova, prenosi Blic.

Vučić je "buducnostsrbijeav" nalog otvorio pre tačno godinu dana, a uređuje ga savetnica za medije predsednika Srbije Suzana Vasiljević.

"Instagram nalog "buducnostsrbije" je prvi predsednički nalog, otvoren u februaru prošle godine. Nazvan je po kampanji koju smo tada počeli. Predsednik sa njega sve više komunicira sa javnošću, postao je naš portal za slanje važnih političkih poruka i često se mediji pozivaju na objave na našem nalogu. Pored instagrama predsednik ima zvanična predsednički tviter i fejsbuk nalog, "predsednikrs" i fejsbuk "buducnosrbijeav". Sva tri uređujem ja, a imam još dve saradnice u timu koje odgovaraju na pitanja građana i pomažu u održavanju naloga", kaže za “Blic” Suzana Vasiljević.

Ona otkriva da predsednik insistira da fotografije budu što “običnije” tako da ih ona pravi telefonom.

"Znam da ponekad nerviram sve fotografe, ali šta ću, svako juri svoju najbolju sliku. Na Instagramu ljudi vole da vide detalje iz njegovog života koje inače nemaju prilike da vide tako da su to moje omiljene objave, kaže ona.

Pišu im često pratioci, a kako kaže, predsednik na svom telefonu ima instaliran nalog tako da sve sam prati i čita, često sugerišuci šta da odgovore.

Osim pomenutog naloga, na instagramu postoji i gotovo identičan profil "avucic" koji često u zabunu dovede i pojedine svetske zvaničnike, pa umesto da označe državnički nalog, greškom obeleže stranački.

Na pitanje “Blica” zašto postoje dva skoro identična naloga koja zbunjuju pratioce, ali i meša nadležnosti predsednika države i stranke, Vasiljević kaže:

"Ovaj drugi nalog je stranački, predsednikova ideja je bila da prati samo njegove aktivnosti kao lidera stranke, ali oni za sada samo kopiraju naše objave i preuzimaju naše fotografije".

Nadam se da će to u kampanji prestati da rade, kaže Vasiljević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: