Rusi spasavaju Amerikance: Sirijci osuli paljbu iz kalašnjikova VIDEO/FOTO

Video-snimak pokazuje napad lokalnog stanovništva na pripadnike vojske SAD, na severu Sirije, u kome je jedna osoba navodno poginula.

Izvor: B92

Sreda, 12.02.2020.

19:51

Default images

Ruski konvoj je ubrzo reagovao kako bi umirio novonastalu situaciju.

Američki konvoj zaustavljen je na sirijskom kontrolnom punktu.

Veliki broj civila došao je na mesto sukoba kako bi zaustavio vojnike SAD u daljem napredovanju. Video-snimak, koji je navodno snimljen u Kirbet Amuu, prikazuje civile, kako u vojnoj tako i u civilnoj odeći, koji ispaljuju hice iz kalašnjikova u pravcu amerčkih oklopnih vozila.

Ostaje nejasno ko je prvi otvorio vatru, a obe strane optužuju onu drugu. Vozila ruske vojne policije mogu se videti u kratkom video-snimku i na fotografijama koje su navodno snimljene odmah nakon sukoba, navodi Raša tudej.

Pripadnici ruskih snaga stigli su na poprište borbe kako bi umirili pobunjenike. Sirijski državni mediji objavili su da je jedan civil ubijen tokom sukoba, dok je još jedan ranjen.

Izveštaji, doduše kontradiktorni, sugerišu da je ubijeni pripadao sirijskim snagama ili da je bio član provladine milicije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: