"NATO želi da izbegne skupu trku u naoružanju sa Rusijom"

"NATO želi da izbegne skupu trku u naoružanju sa Rusijom i to zahteva razvoj novih mera za kontrolu naoružanja, posebno nove generacije raketa."

Izvor: B92

Sreda, 12.02.2020.

15:25

Ilustracija: Depositphotos/ mbangemann

Ovo je izjavio u sredu generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg.

"Želimo da sprečimo ili izbegnemo trku u naoružanju i zato ćemo videti šta još možemo da učinimo u vezi sa kontrolom naoružanja", rekao je Stoltenberg, ističući da bi nova trka u naoružanju bila i opasna i veoma skupa.

On je izrazio žaljenje zbog propasti Sporazuma o kontroli raketa srednjeg i kratkog dometa, prenosi Tass.

"Radićemo na novim efikasnim merama za kontrolu naoružanja, jer je to najbolji način da se smanje tenzije", dodao je generalni sekretar NATO.

On je napomenuo da NATO, međutim, radi na svojim vojnim kapacitetima, konvencionalnim i nuklearnim, kako bi alijansa mogla da obezbedi odvraćanje čak i bez Sporazuma o kontroli raketa kratkog i srednjeg dometa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: