Kosovski ministar poručio vladi: Ne kandidujte se

Šef kosovske diplomatije Glauk Konjufca zatražio danas od vlade da se Priština ove godine ne kandiduje za članstvo u Interpolu.

Izvor: B92

Sreda, 12.02.2020.

11:27

Kosovski ministar poručio vladi: Ne kandidujte se
EPA/ Wallace Won

Kako je rekao, iz njegovog resora procenjuju da bi podrška Prištini izostala, navodi list Gazeta ekspres.

"Prema internoj analizi ministarstva koje predstavljam, situacija nije optimistična u odnosu na prethodne godine, da budemo iskreni, Kosovo ništa nije promenilo i prema svim parametrima dobili bismo isti rezultat kao i do sada, a to ne bi bilo dobro", rekao je Konjufca.

Smatra da bi Priština trebalo da se pripremi i aplicira za Interpol naredne godine, jer, kako kaže, i samo mesto održavanja Generalne skupštine, koja će biti održana u Turskoj, povoljnije je za Kosovo.

Odluka o tome, kaže Konjufca, trebalo bi da bude doneta 1. ili 2. marta, o čemu treba obavestiti nadležne institucije, a to je, dodao je, i savet kosovskih prijatelja.

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti je na sednici vlade, piše Ekspres, rekao da će se hitno pozabaviti tim pitanjem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: