Vijesti: Dolazi najveći kritičar Crne Gore iz Srbije

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin danas će u Gornjim Rovcima odati počast nekadašnjem saveznom ministru odbrane Pavlu Bulatoviću, pišu mediji.

Izvor: B92

Utorak, 11.02.2020.

08:41

Vijesti: Dolazi najveći kritičar Crne Gore iz Srbije
EPA-EFE/ BORIS PEJOVIC

On je ubijen pre dve decenije.

Ministar odbrane Srbije je, uz šefa diplomatije Ivicu Dačića, najoštriji kritičar politike crnogorskih vlasti, nakon usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti, pišu podgoričke Vijesti, koje navode da im je iz nekoliko izvora potvrđen dolazak Vulina.

Planirano je da u delegaciji budu pomoćnik ministra Milan Ranković, kao i oficiri Rajko Milovanović, Mihailo Zogović, Vesko Mimović i Vasilije Furundžić.

Iz Vlade i Ministarstva odbrane Srbije nisu odgovorili na pitanja da li Vulin dolazi, a prema nezvaničnim informacijama zvanična poseta nije najavljena, navode Vijesti.

To je i razlog uglavnom zbog koga iz Vlade ne žele da komentarišu posetu srpskog ministra, piše dalje podgorički list, i navodi da je Vulinu posetu juče odobrilo Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore.

Ističe se i da nema informacija da je u Rovcima neko zvanično napravio pomen Bulatoviću od 2001.

"Večernje novosti" objavile su u nedelju da je Vulin tražio od crnogorskih vlasti da delegacija, koju on predvodi, u utorak u Crnoj Gori obeleži dve decenije od ubistva Pavla Bulatovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: