Italijanski novinar Ratka Mladića "proglasio mrtvim"

Nalog na Tviteru na kome je objavljeno da je Ratko Mladić preminuo zapravo je lažni nalog koji je napravio Tomazo Debenedeti.

Izvor: B92

Utorak, 11.02.2020.

14:24

Default images

Kako su strani mediji pisali još 2018. godine, ovaj novinar je i ranije imao slične ispade i tada "mrtvim" proglasio Kostu Gavrasa.

Debenedetiju to nije bio prvi put. "Sahranio" je već ranije i J. K. Roling, Fidela Kastra, papu Benedikta XVI, Milana Kunderu...

List Njujorker je pisao kako je on ranije izmislio čak 60 intervjua sa poznatim ličnostima od Gorbačova do dalaj-lame, a sve mu je prolazilo neprimećeno zato što je uglavnom pisao za male italijanske novine.

Prema pisanju stranih medija, sve je izbilo na površinu kada je jedan italijanski novinar pitao pisca Filipa Rota nešto što je ovaj ranije navodno rekao Debenedetiju.

Ipak, on se, čini se, nije mnogo potresao. "Sviđa mi se da budem italijanski šampion u laganju", rekao je on jednom prilikom i dodao da puno truda i energije ulaže u pripremanje svojih prevara kako bi bile što uspešnije.

Pročitajte još:

Hag: Ratko Mladić nije umro

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: