Hag: Ratko Mladić nije umro

Na Tviteru objavljena informacija da je preminuo Ratko Mladić. Iako je odmah izazvala veliki broj reakcija, odmah je stigao i demanti iz Haga.

Izvor: B92

Utorak, 11.02.2020.

14:01

Hag: Ratko Mladić nije umro
Getty Images/Michel Porro

Vest je na Tviteru najpre objavljena na navodnom nalogu zamenice premijera BiH i ministarke spoljnih poslova BiH Bisere Turković, a prenela televizija Prva.

Najpre je na tom nalogu navedeno da je dobila informaciju o smrti ratnog komandanta Srba u Bosni i Hercegovini od jednog visokog zvaničnika iz UN, a potom i od ambasadora BiH u Hagu. Potom je objavila da joj je tu vest potvrdio i predsednik Međunarodnog krivičnog tribunala u Hagu.

Ipak, sumnju budi podatak da je nalog otvoren juče i da ima samo četiri objave.

Da su sumnje bile opravdane potvrdilo se kad je iz njenog kabineta objavljeno da Turkovićeva nema profil na Tviteru. Vest je odmah izazvala veliki broj reakcija na Tviteru, ali i ostalim društvenim mrežama. Preneli su je i mnogi mediji, kao i brojni korisnici Tvitera.

Međutim, ubrzo je i iz Haga stigao demanti, a vest o smrti Mladića demantovao je i njegov sin Darko. I ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je takođe da Mladić nije preminuo i da je dobio potvrdu iz Haga. Nakon toga i na samom nalogu je objavljeno da je nalog na Tviteru lažni i da je vest izmišljena. Ko je to i zašto uradio pročitajte OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: