U Vojvodini proglašena epidemija gripa, traži se obustava rada škola i vrtića

U Vojvodini je proglašena epidemija gripa. Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo predložio da se privremeno obustavi rad vrtića i škola.

Izvor: Beta

Utorak, 11.02.2020.

11:26

U Vojvodini proglašena epidemija gripa, traži se obustava rada škola i vrtića
Ilustracija: Depositphotos/ Artur Verkhovetskiy

Navodi se da je u Vojvodini registrovan visok prag intenziteta virusa gripa i rastući trend incidencije oboljenja sličnih gripu, a prvi put tokom ove godine intenzitet virusa gripa iznad epidemijskog praga registrovan je na teritoriji pet okruga u Vojvodini.

To ukazuje na široko rasprostranjenu aktivnost virusa u pokrajini.

Rukovodstvu svih zdravstvenih ustanova za stacionarno lečenje na teritoriji Vojvodine preporučen je nastavak primene mere zabrane ili ograničenja poseta pacijentima.

Dodaje se da će mere biti na snazi dok stopa incidencije virusa i oboljenja sličnih gripu ne bude ispod epidemijskog praga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: