Sveštenik osuđen na 28 meseci zatvora

Izraelski sud osudio je na 28 meseci zatvora radikalnog islamskog sveštenika zbog podsticanja na terorizam u nizu govora.

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.02.2020.

13:12

Sveštenik osuđen na 28 meseci zatvora
Ilustracija: Depositphotos/ Jan Pietruszka

On je održao govore nakon smrtonosnog napada na izraelsku policiju 2017. godinu u Jerusalimu.

Sveštenik zabranjenog ogranka Islamskog pokreta u Izraelu Raed Salah osuđen je u novembru za podsticanje drugih da slede primer napadača koji su ubili dvojicu policajaca, prenosi AP.

Taj napad izvršila su dva Arapina iz Izraela na mestu u Jerusalimu koje Arapi zovu plemenito svetilište, a Jevreji Hramovna gora i za koje veruju da se sa tog mesta svet proširio u sadašnji oblik.

Salah je odbacio optužbe protiv njega kao lažne i rekao da su svi postupci u procesu bili "daleko od istine".

Salah je ranije odslužio devetomesečnu zatvorsku kaznu zbog izazivanja nasilja i poziva na rasizam pre tri godine.

Izraelski ministar za javnu bezbednost Gilad Erdan napisao je na svom Tviteru povodom presude Salahu da njegova kazna pokazuje da je mesto onima koji podržavaju terorizam i nasilje u zatvoru, a ne u izraelskom parlamentu.

Salahova organizacija severni ogranak Islamskog pokreta u Izraelu ima oko 20.000 članova, ali ima mnogo veću podršku među izraelskim arapima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: